diumenge, 5 de juny del 2016

Des de València busquem les formigues d'or

Dimecres passat va ser la segona reunió virtual de Les escoles enllaçades per comentar Les formigues d'or.
A l'Epa Vicent Ventura ens reunírem al voltant de 12 lectors i lectores amb la il·lusió de compartir amb els companys d'Eivissa la nostra lectura. Però les dificultats tècniques ho van fer impossible. La imatge es veia pixelada, però el pitjor de tot, el so no era bo i era impossible entendre'ns. Finalment continuàrem la tertúlia cadascú de manera independent, una miqueta decebuts.
En la valoració general del llibre, a València les opinions estaven dividides: hi va haver a qui el llibre li va agradar i a qui no, però l'opinió més generalitzada era que és un conte, senzill i amb uns personatges massa plans.
En la xarrada, com no, va eixir el tema de l'emigració i vam parlar de com trobar l'equilibri entre la integració i la no-pèrdua de les arrels de cadascú. L'últim capítol en què Inés passa a ser Agnès no va agradar a alguns lectors. Parlàrem de Lluís, el professor, de la seua falta de comprensió. 
També parlàrem del problema de la llengua, a València ha sigut sagnat i ha dividit  la població durant anys. L'aprofitament polític d'aquest tema ha fet molt de mal a la nostra llengua. En aquest punt ens hauria agradat conèixer quina és la situació a Eivissa.
Alguna alumna comentava que era un conte molt trist, però la majoria pensàvem que el final feliç del llibre, moltes vegades no ho és tant en la vida real.
També ens quedàrem amb les ganes de poder llegir el conte "les formigues d'or" que va escriure la xiqueta i que apareix en tots els capítols.
Esperem el pròxim curs més trobades amb el problemes tècnics resolts.

Bon estiu, companys i companyes!

1 comentari: