dimarts, 24 de maig del 2016

El relat pas a pas 7: Regina


ARGUMENT:
En aquest capítol coneixerem na Regina, l'educadora social que treballa al centre d'acollida on porten la Inés quan es queda òrfena.

LÈXIC:
Cerca un sinònim per a cadascuna d'aquestes paraules que surten en aquest capítol:

  • ...va aturar-se per ajudar aquella velleta a tornar a col·locar tot aquell caramull de cartes... (pàg. 60)
  • ... a mesura que anava passant el temps, aquella dèria per regalar-ho tot es va convertir en un vertader problema.
La Regina volia un llum. La paraula llum en femení té un altre significat. Saps quin? Coneixes altres paraules que tenguin un significat diferent usades en masculí o femení? Quines?


PARLEM-NE:
  • A l'inici del capítol una gitana li llegeix el palmell de la mà i preveu el futur de la Regina. Creus que el nostre destí està escrit? Creus en les previsions de l'horòscop?
  • La Regina tria estudiar una carrera universitària que no agrada als seus pares que volen que triï una carrera amb sortides laborals. Quins criteris s'han de seguir a l'hora de triar uns estudis: la vocació, el que realment t'agrada, les sortides laborals...
  • La Regina porta els nens del centre d'acollida d'excursió al mercadet de Sant Jordi. T'agrada anar de mercadets? Per què? Hi vas habitualment? A Eivissa n'hi ha molts? I a València? Quin t'agrada més?

1 comentari:

  1. A mí me encanta ir al mercadillo, tengo uno los martes cerca de mi casa, procuro bajar a darme una vuelta siempre que puedo. Cuando trabajaba, iba al que ponen los sábados en Benicalap. Aquí en Valencia hay mercadillos todos los días en diferentes barrios de la ciudad y los domingos alrededor del mercado central. También ponen otros que son más específicos en festividades especiales, como por ejempló; el que se pone en Mayo para la fiesta de la patrona de Valencia, La Virgen De Los Desamparos. Se llama L’Escuradeta. La mayor parte de lo que se vende en este mercadillo son utensilios de cocina hechos de barro y cerámica, es una delicia pasearse por las paradas para ver las maravillas que hacen los maestros artesano.
    A.H.M.

    ResponElimina