divendres, 27 de maig del 2016

El relat pas a pas 8: El Joan i l'Agnès

ARGUMENT:
Arribem al final del relat. Finalment la Inés/Agnès veurà complert el seu somni de convertir-se en escriptora, envoltada dels seus éssers estimats.

LÈXIC:
Quan Agnès s'adreça al públic al final del capítol, quina varietat de la llengua catalana utilitza? Per quines característiques ho has deduït?


PARLEM-NE:

  • En aquest capítol tornen a sortir dos personatges protagonistes de capítols anteriors. Com són ara? Quina evolució han tingut?
  • La Inés se sent tan integrada a la terra d'acollida que fins i tot ha catalanitzat el seu nom? Com creus que ha estat el seu procés d'integració a Eivissa? Qui l'ha ajudat? Quina és la millor manera d'acollir les persones nouvingudes? És important el coneixement de la llengua?
  • Quina diferència hi ha entre llengua i dialecte? El valencià i el balear són una mateixa llengua, per què hi ha gent que ho qüestiona?

1 comentari:

  1. Vuelven aparecer Joan, Agnes antes Inés y el profesor D. Luis. A Joan y a Agnes parece que la vida les ha sonreído, se conocieron en circunstancias muy difíciles, pero parece que han llegado a cumplir sus sueños. Sobre todo Agnes que es escritora de éxito reconocido. Pero lo que me gusta en este último capítulo, es la aparición del profesor “senyor Lluis”.Va a darle la en hora buena personalmente por que según le dice, se lo merece. Con esa declaración reconoce que se equivocó con ella.(rectificar es de sabios).
    A.H.M.

    ResponElimina